CG/SR/BH jezik
istinomjer logo

Користење на новите технологии во промовирањето на транспарентноста на владите

CDT  Zašto ne?  Crta  Most 

ГРАФИКОНИ ЗА ВЛАДИТЕ

 

 

Погледнете ги графиконите и споредбата на владите.

 

 


  • Владата на Црна Гора оствари резултат од 52.83%.

  • Државно ниво БиХ оствари резултат од 37.74%.    Ентитетско ниво Федерацијата БиХ оствари резултат од 35.85%.    Ентитетско ниво Република Српска оствари резултат од 49.06%.

  • Владата на Република Србија оствари резултат од 41.51%.

  • Владата на Република Македонија 35.85%.