CG/SR/BH CDT

Користење на новите технологии во промовирањето на транспарентноста на владите

 

Добродојдовте на интернет страницата на регионалниот проект “Користење на новите технологии во промовирањето на транспарентноста на владите”, која е дел од пошироката програма на Центарот за демократска транзиција (CDT) – ДУРБИН (Добро управување – подобри институции).

 

Освен CDT, во проектот учествуваат: Зошто не? (Босна и Херцеговина), Центарот за истражување, транспарентност и одговорност (Србија) и Граѓанската асоцијација МОСТ (Македонија).

 

CDT  Zašto ne?  Crta  Most 

 

Извршивме мониторинг на интернет страниците на институциите (владите и министерствата) во регионот, поврзан со две области од доброто управување:

  • отвореност на институциите;
  • интерактивност со актерите во општеството/граѓаните.

 

Изберете земја за која сакате да ги видите резултатите од мониторингот

 

Проектот е финансиран од Националниот фонд за демократија (NED – National Endowment for Democracy).

 

NED